Från oss alla till er alla..

 Ja, det blir jul i år igen, även om den kommer vara annorlunda.

Men jag hoppas att ni väljer att växla ert fokus till det positiva, då det är du ensam som bestämmer vilka tankar och övertygelser du vill ha i ditt liv.
Finna ljusglimtarna i att jobba hemifrån, använda ”walk-and-talk” som ett mötesrum, uteaktiviteter för dig och din familj/vänner, och också ta sig an de nya digitala lösningarna som accelererat så för att vi ska kunna fortsätta ha ett brinnande nätverk, och möjliggöra möten runtom i hela världen, utan att behöva göra vår fysiska resa som skulle gett ett fossilt avtryck.

Här kommer en julhälsning från Sustainable Småland, och från mig som fått äran att vara ordförande i detta nätverk.

Först vill jag skicka med den underbara nyheten för er medlemmar, att tack vare en god ekonomi och att de aktiviteter som inneburit en kostnad har blivit inställda, så kommer vi bjuda på nästa år serviceavgift! WOW! Jag vet! Vi vill visa vår tacksamhet att ni är våra medlemmar och att vi i framtiden kan fortsätta att samverka och ha kunskapsdelning.

Jag vill också passa på att berätta att vår tematräff kring hållbara leverantörsled både var välbesökt och lyckat. Det är spännande att få flera olika perspektiv på arbetet som kan utföras, både från Angelica Berg på PWC, Ove Jonsson på Ipoint, Sara Wessman från Södra Skogsägarna, men också en bra tankeställare från Alexandra Frenander på Rädda Barnen.
Vi tackade våra talare genom att skicka ett bidrag just till rädda barnen i deras namn. Stort och hjärtligt tack!

För att knyta an till den första delen i brevet, om att det är du själv som avgör hur du ska tänka och ingen annan, så vill vi påminna er om att göra en anmälan till vårt kommande event.
Är det svårt att agera rätt kring att minska vårt fossila avtryck, även om vi vet att läget är akut? Vi gör gott ena dagen och kompenserar med slarv den nästa. Var med och lyssna på Kata, som är grundare av klimatpsykologerna.   

Vi börjar med steg 1:

En timmes föreläsning om Klimatpsykologi och företagets vinning och möjlighet i påverkan för en hållbar värld. Inkluderat är förberedelse inför workshop samt tid för frågor.

Datum: 2020-12-04
Tid: 09:30-10:30
Plats: Digitalt, Microsoft Teams Länk skickas till anmälda

Anmälan senast 2020-12-02 08.00 här:
https://www.biljettkiosken.se/event/201204-foretagsfabriken-klimatpsykologi

När 2021 startar och ljuset så sakteligen hittar tillbaka, då är det dags för steg 2.

Vi har en workshop med föreläsningsmoment om organisatorisk förändring för att öka på vår påverkanskraft i en tid av klimatförändringar.
Företagen får nycklar och hjälp att hitta sin riktning och vinning i hållbarhetsarbetet, och verktyg i att få den förändringsresan att bli verklighet!


När vi sen har alla våra verktyg, så är det dags att se hur vi i Sustainable Småland kan jobba med vår framtid, och hur vi kan kroka arm än bättre, så att vi tillsammans utvecklar vårt nätverk i den riktning vi vill. Detta blir det 3:e steget i vår raket.
Hur kan vi i vårt nätverk hjälpas åt, för att nå våra mål och arbeta aktivt för verklig hållbarhet?

Jag vet inte vad ni säger, men jag välkomnar år 2021 med öppna armar och med möjligheter istället för utmaningar.

Hoppas ni alla är med mig på detta!

 

Med vänlig hälsning och en önskan om en riktigt God Jul

//Ordförande: Olivia Thim

Show more